NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief Mr&Mrs                                      najaar/winter 2016

 

 

In de Krokusvakantie met Mr&Mrs naar Cairo – Tell Amarna – Luxor van 25 februari t/m 5 maart 2017

Tijdens deze prachtige reis gaan we veel bijzonders zien. We doen plaatsten aan waar weinig toeristen komen maar die wel heel erg de moeite waard zijn. Denk aan Amerna, de nieuwe stad van koning Akhnaton en koningin Nefertiti. We bezoeken de koningsgraven bij  Beni Hassan, Memphis, de oude hoofdstad van Egypte en in Luxor zullen we veel nieuw geopende graven bekijken, waaronder het graf van koningin Teye en koningin Nefertari. Deze reis bieden we weer aan in oktober 2017. Inschrijven kan vanaf januari 2017. Hou de website www.mr-en-mrs.nl in de gaten!

Toerisme trekt weer aan!

Het toerisme trekt weer aan in Egypte. Diverse Europese vliegtuigmaatschappijen zoals Lufthansa vliegen binnenkort weer rechtstreeks op Luxor, Sharm el Sheihk en Hurgada. De laatste maanden worden er veel bijzondere graven opengesteld in Luxor en is er onlangs een grote 5000 jaar oude stad ontdekt vlak bij Abydos. Kortom, er is veel “nieuws” te bekijken.

Veiligheid en Reisadvies Egypte

Mr&Mrs krijgen veel vragen over veiligheid in Egypte. Wij richten ons op het advies van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk. Dat klopt het meest bij onze ervaringen. Wij organiseren reizen in het groen gebied van deze kaart. Afgelopen jaar bezochten o.a. 865.000 Engelsen Egypte. Zij hebben kunnen probleemloos kunnen reizen en er hebben zich geen incidenten voorgedaan (zie kaartje). Onze reizen worden uiterst zorgvuldig voor bereid en begeleid door onze reisagent in Egypte. Er vind tijdens de reis ook regelmatig overleg plaats met de Egyptische autoriteiten.

Tip! Koninginnen van de Nijl 

Te zien t/m 17 april de prachtige tentoonstelling Koninginnen van de Nijl in het Museum van Oudheden in Leiden. Zeer de moeite waard! 

Prettige Feestdagen en een goed Nieuwjaar!

Laten we elkaar in 2017 ontmoeten in Egypte,

Mr&Mrs

 

*******************************************************************************

 

Nieuwsbrief Mr&Mrs                                      voorjaar 2016

nieuw1

Sinds 2014 organiseren Mr&Mrs  culturele reizen naar Egypte. In samenwerking met hun Egyptische reisagent Travelband ontwerpen zij verschillende reizen naar alle uithoeken van het land.  Hoe is dat eigenlijk zo gekomen?

Mrs. Caroline van Rhijn: “ Mr. Tom Willems en ik zijn collega’s . Wij werken al lange tijd samen in de cultuursector, met name in de wereld van de kunsteducatie. Wij kwamen er achter dat we allebei een liefde voor Egypte koesteren. We zijn er vaak geweest voor privé reizen of culturele uitwisselingsprojecten. Ik had behoefte mijn enthousiasme te delen met anderen. Ik heb een groep vrienden gemaild en voor we het wisten waren met 12 man. We maakten een prachtige reis in 2015 van Aswan naar Luxor.” . We hadden meteen de smaak te pakken en een half jaar later gingen we weer op reis, deze keer van Luxor naar Aswan met de boot”.

Wat is er zo aantrekkelijk aan Egypte?

“De geschiedenis van het Oude Egypte is buitengewoon fascinerend. Nog steeds wordt er van alles ontdekt. Hoe hun maatschappij was opgebouwd, zo doordacht, er zat een groot plan achter. Niets is toeval, alles heeft een betekenis. Waartoe mensen 7000 jaar geleden al in staat waren kan je bijna niet bevatten”. Zij bezaten  zoveel kennis. De oude Egyptenaren waren de uitvinders van tijd en astronomie. Zij zagen in de sterren hun goden en van Egypte maakte zijn een afspiegeling van de hemel op aarde. Hierover wordt nu steeds meer bekend. Nou, dit is een aspect en dan hebben we het nog niet eens gehad over hun bijvoorbeeld hun kunstenaarschap”.

Maken jullie ook reizen naar de badplaatsen zoals Hurgada en Sharm el Sheik?

Nee, daar gaan we niet heen, het gaat ons om de cultuur. Maar dat wil niet zeggen dat we niet ontspannen tussen de excursies door. We plannen in een reis ook vrije dagen of middagen, zodat je op eigen gelegenheid iets kunt ondernemen of lekker kan gaan zwemmen. Het reizen is vermoeiend, je doet veel indrukken op, je krijgt veel informatie dus een middag aan een zwembad of op een terras doet je goed”.

Is het veilig in Egypte?

“Die vraag wordt ons vaak gesteld. Egypte is een groot land en Cairo is een enorme grote stad, groter dan de provincie Utrecht. Daar gebeurt natuurlijk wel eens wat, maar de locaties waar toeristen komen zijn er goed beveiligd. De Egyptische veiligheidsdiensten doen er alles aan om reizigers zo goed mogelijk te begeleiden. Onze reisagent bereidt de reis erg goed voor zodat we ontspannen en comfortabel op pas kunnen. Tijdens de hele reis worden we begeleid door onze travelagent die voortdurend in contact staat met veiligheidsdiensten”.

nieuw2

Reisgenoten Kennard en Bernadette worden geintervieuwd door The Associated Press over hoe zij de veiligheid in Egypte ervaren .

Onze nieuwe najaarsreizen staan nu op de website! In oktober reizen we van Cairo via Tell Amarna naar Luxor  en we reizen  van Luxor naar Aswan. www.mr-en-mrs.nl

Een voorproefje: “We bezoeken  tijdens de reis Cairo – Tell Amarna – Luxor de beroemde Koningsgraven in de rotsen bij Beni Hassan en de plaats Tell Amarna , waar ooit de nieuwe stad van farao Aknaton heeft gestaan. In Tell Amarna is onlangs een gloednieuw museum geopend over Aknaton en zijn vrouw Nefertiti. Hier is ook de beroemde buste van Nefertiti gevonden.”

Schrijf je nu in voor een reis naar Egypte in oktober 2016! Bij twee reizen krijg je nog korting ook!

nieuw3   i