Cairo – Luxor

Programma culturele reis Cairo – Luxor

26 oktober t/m 4 november 2020 !

Dit is een bijzondere 10 daagse culturele reis waarin we kennismaken met de indrukwekkende historie van Egypte tot en met het leven vandaag de dag. Tijdens deze reis bezoeken we overblijfselen uit het oude Egypte, denk aan de Piramides en de tempels, maar ook aan koptisch- en islamitisch erfgoed. 

Kort programma overzicht:

Dag 1 – 26 oktober:

Vliegreis van Amsterdam naar Cairo met Egyptair. We worden met privé bus opgehaald door de reisagent en naar ons hotel gebracht.

Dag 2 – 27 oktober:

Bezoek aan Cairo: Piramides van Gizeh en de zonneboot van Farao Cheops. Na de lunch vertrekken we naar Sakarra waar we de trap piramide van Djoser bezichtigen, de oudste piramide van Egypte ( 2700 v. Chr.) en gaan we op zoek naar de meest recente opgravingen (2019!) zoals de Mastaba van Mererouka en het kleurrijke graf van Djedkare. Uiteraard slaan we het beroemde Serapeum van Sakarra niet over.

Graf van Mererouka
Piramide van Djoser

Dag 3 – 28 oktober:

Indien het nieuwe Grand Egyptian Museum (GEM) geopend is, dan gaan we dat uiteraard bekijken. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Gayer Anderson Museum, gevestigd in een 17e eeuws huis in sublieme Arabische architectuur. Mocht het GEM nog niet open zijn voor publiek, dan maken we een alternatief plan.

Grand Egyptian Museum

Dag 4 – 29 oktober:

We bezichtigen het oudste deel van Cairo: de koptische wijk en het koptisch museum in de wijk El Fustat. En als we tijd over hebben bekijken we de oudste moskee van Afrika: Ibn Al As, gebouwd in 642. Begin van de avond vliegen we naar Luxor, een vlucht van ongeveer 1 uur. We nemen intrek in het Lotus hotel, direct gelegen aan de Nijl.

Ibn As As moskee in het oudste deel van Cairo
 Uitzicht over de Nijl in Luxor  

Dag 5 – 30 oktober:

Bezoek aan de westelijke Nijloever waar we de Vallei der Koninginnen gaan bekijken met o.a. het beroemde graf van koningin Nefertari. We gaan ook de prachtige graven van de edelen bezichtigen zoals die van Sennedjem en Pashedo in Deir el Medina. Zeer de moeite waard.

Nefertari tegenover schrijver-god Thot

Dag 6 – 31 oktober:

Bezoek aan het wondermooie Luxor Museum en het indrukwekkende Karnak, het grootste tempelcomplex van Egypte, gewijd aan de goden Amon, Mut en Chonsu. ’s Avonds gaan we uiteraard de verlichte Luxor tempel bekijken met de beroemde sfinksen langs een prachtige processie-weg.

Karnak Tempel

Dag 7 – 1 november:

Vrije ochtend. ’s Middags maken we een boottocht met een Felucca (houten zeilboot) over de Nijl.

Felucca op de Nijl

Dag 8 – 2 november:

We ondernemen een excursie naar Sohag waar we de beroemde tempel van Dendara, gewijd aan de godin Hator, gaan zien. In deze goedbewaarde tempel uit de 3e eeuw voor Christus bewonderen we prachtige helderblauwe voorstellingen van de dierenriem. Daarna gaan we op zoek naar The Red Monastry (Deir al Ahmar) een indrukwekkende byzantijnse kerk uit de 4e eeuw die na jarenlange grondige renovatie weer open is voor publiek.

Dag 9 – 3 november:

Vrije dag. Tijd voor de souvenirs. Op naar de Souk!

Souk in Luxor

Dag 10 – 4 november:

Terugvlucht vanuit Luxor via Cairo naar Amsterdam. Aankomst gepland rond 15.00 uur.

Wat zijn de kosten?

Kosten van deze op maat georganiseerde privé reis is € 1495,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.  Voor een eenpersoonskamer wordt een toeslag gevraagd. Dit bedrag is inclusief alle vliegtickets, hotels met ontbijt, vervoer met privé bus. Niet inbegrepen: visum €25,- , fooien, overige maaltijden, drankjes, entree excursies. Tijdens de reis maken we een pot waaruit we gezamenlijke uitgaven doen.

Hotels

We logeren in goede middenklasse hotels, alle kamers zijn voorzien van privé douche en toilet. De definitieve hotellijst wordt uiterlijk 4 weken voor vertrek doorgegeven.

Het programma

De volgorde van het programma kan iets aangepast worden als daar aanleiding toe is.

Deze reis wordt georganiseerd en begeleid door Mr&Mrs: Caroline van Rhijn en Tom Willems in samenwerking met Travel Band, onze reisagent in Cairo. Tijdens de gehele reis worden we begeleid door tourmanager Hisham Salah en we maken eventueel gebruik van een Engels sprekende gids. Heb je interesse? Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor deze reis? Stuur een mailtje naar Caroline of Tom of bel 06-23719780 of 06-51402051.

Tot slot, niet onbelangrijk: veiligheid staat voorop!

Sinds 2012 reizen wij regelmatig door Egypte. Onze Egyptische collega’s bereiden onze reizen uiterst zorgvuldig en professioneel voor. Er vindt vooraf en tijdens de reis voortdurend overleg plaats met Egyptische veiligheidsdiensten zodat de reis goed, ontspannen en comfortabel verloopt. We beschikken tijdens de reis over alle verplichte reisvergunningen en bescherming waar nodig. We reizen altijd met een privé bus. Deze reis vindt plaats in het door Buitenlandse Zaken (BuZa) aangemerkte groene gebied: veilig voor toeristen.

Reisbegeleiding Hisham, Caroline en Tom