Cairo – Alexandrië – Siwa Oase

 

Programma culturele reis Cairo – Alexandrië – Siwa Oase

Zaterdag 22 februari t/m Zondag 1 maart 2020

Dit is een bijzondere 9 daagse culturele reis waarin we kennismaken met de indrukwekkende historie van Egypte tot en met het leven van de huidige tijd.

Tijdens deze reis bezoeken we overblijfselen uit de Faraonische tijd, denk aan de Piramides en het Egyptisch Museum, maar ook aan de eeuwen oude Koptische kloosters in Wadi el Natrun en brengen we een bezoek aan de mediterrane stad Alexandrië met z’n Grieks-Romeins erfgoed. Ook ontdekken we het prachtige Siwa, een oase in Noord – West Egypte met z’n indrukwekkende ruïnes, zoutmeren, zoetwaterbronnen, bergmassieven, palmvelden, antieke overblijfselen en de bewoners; de Amazigh.

Kort programma overzicht:

Dag 1 – 22 februari

Vliegreis van Brussel of Amsterdam naar Cairo met Egypt Air. We worden met privé bus opgehaald door de reisagent en naar ons hotel gebracht.

Dag 2 – 23 februari

Bezoek aan Cairo: De Citadel met de Mohammed Ali Moskee en de Sultan Hassan Moskee. ’s Middags bezoeken we het oudste deel van Cairo: de Koptisch wijk El Fustat.

Dag 3 – 24 februari

In de woestijn ten westen van Cairo bevinden zich eeuwen oude  kloosters in Wadi el Natrun, allen zijn tot op de dag van vandaag nog actief. We bekijken St. Bishoy gesticht in de 4e eeuw na Christus. Vervolgens rijden we naar Alexandrië, ooit het centrum van de antieke wereld, waar we een bezoek brengen aan de beroemde “ Bibliotheca Alexandrina”, dat in het verleden aan meer dan 700.000 perkamentrollen (ongeveer 100.000 boeken) onderdak bood. Kijk op www.bibalex.org voor meer info. Na een stadswandeling langs de Cornich (boulevard) dineren we s’avonds aan de haven.

                         

                     de oude refter in St. Bisoy

Dag 4 – 25 februari

We bezoeken de ondergrondse catacomben Kom es Shugafa waar prachtige voorbeelden te zien zijn van Romeinse graven in Oud-Egyptische beeldtaal, vervolgens bezoeken we het Romeins Theater. Rond het middaguur rijden we naar Siwa, een prachtige oase in de Westelijke woestijn. Aankomst is gepland rond 20.00 uur.

Romeins Theater Alexandrië

Dag 5 – 26 februari

We maken een wandeling door Siwa, een kleine maar indrukwekkende oase waar de Amazigh leven, een Berbervolk. Om de oase heen staan vervallen tempels uit de Grieks-Romeinse periode. We bezoeken o.a. de oude ruïne van Shali, de Dodenheuvel, de Tombe van Si-Amun en het orakel van Amun, dat door Alexander de Grote vaak bezocht werd.

Dag 6 – 27 februari

’s Morgens zijn we vrij, optie: bezoek aan de lokale souk. De Amazigh staan bekend om prachtig kleurrijke stoffen, kruiden, kleden en gevlochten manden  van palmblad. s’Middags ondernemen we een Jeepsafari door de woestijn, de                          zoutmeren en de enorme zandduinen.

Dag 7 – 28 februari

Na het ontbijt rijden we terug naar Cairo. Lunch onderweg in Marsa Matruh. Overnachting in Cairo.

Dag 8 – 29 februari

Laatste dag in Cairo. We brengen een bezoek aan de Piramides van Gizeh en beroemde zonneboot van Cheops. Na de lunch staat het indrukwekkende Islamitisch Museum op het programma.

Islamitisch Museum Cairo

Dag 9 – 1 maart

Terugvlucht vanuit Cairo naar Brussel of Amsterdam.

     

Wat zijn de kosten?

Kosten van deze culturele reis is € 1385,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.  Voor een eenpersoonskamer wordt een toeslag gevraagd. Dit bedrag is inclusief vliegtickets, hotels met ontbijt, vervoer met privé bus en boot inclusief maaltijden. Niet inbegrepen: visum €25,- , fooien, overige maaltijden, drankjes, entree excursies. Tijdens de reis maken we een pot waaruit we gezamenlijke uitgaven betalen.

Hotels

We logeren in goede middenklasse hotels, alle kamers zijn voorzien van privé douche en toilet. De definitieve hotellijst wordt uiterlijk 4 weken voor vertrek doorgegeven.

Het programma

De volgorde van het programma kan iets omgegooid worden als daar aanleiding toe is. Wil je meer informatie, laat het ons weten.

Veiligheid staat voorop!

Sinds 2012 reizen wij regelmatig door Egypte.  Onze Egyptische collega’s bereiden onze reizen uiterst zorgvuldig en professioneel voor. Er vindt vooraf en tijdens de reis voortdurend overleg plaats met Egyptische veiligheidsdiensten zodat de reis goed, ontspannen en comfortabel verloopt. We beschikken tijdens de reis over alle verplichte reisvergunningen en bescherming waar nodig. We reizen altijd met een privé bus.

Deze reis wordt georganiseerd en begeleid door Mr&Mrs (Caroline van Rhijn en Tom Willems) in samenwerking met Travel Band, onze reisagent in Cairo. Tijdens de gehele reis worden we begeleid door tourmanager Hisham Salah en we maken gebruik van Engels sprekende gidsen in Alexandrië en Siwa. Heb je interesse? Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor deze reis? Stuur een mailtje naar carolinevanrhijn@cs.com of tomwillems1961@kpnmail.nl of bel Caroline 06-23719780 of Tom 06-51402051.